- 5 vragen die je jezelf moet stellen als je een vijver wil plaatsen -

1. Heb je de ruimte voor een vijver?

Heb je een grote tuin? Dan mag je deze vraag overslaan! Heb je eerder een kleinere stadstuin? Maak je geen zorgen, ook bij jou zijn er mogelijkheden voor een vijver. Belangrijk is wel dat je tuin makkelijk toegankelijk is. Hieronder zie je een voorbeeld van een creatieve oplossing in een stadstuin.

2. Waar wil je een vijver?

In een grote tuin is het vaak zoeken naar het ideale plaatsje voor je vijver. Je kan ervoor kiezen om je vijver in het zicht te plaatsen, zodat je er het hele jaar door van kan genieten. Daarnaast is het ook mogelijk om een zogenaamde ‘secret garden’ in te richten. Een tip: zorg voor een gezellige zitplaats bij je vijver.

3. Wil je een moderne of een natuurlijke vijver?

Vijvers heb je in alle maten en vormen. Zo kan je kiezen voor een strakke vijver waarbij je een echt zwembadgevoel creëert. Verkies je de charmes van een vijver met natuurlijke vormen? Hieronder zie je links een moderne vijver en rechts een natuurlijke vijver.

4. Wil je een zwemvijver of liever een visvijver?

Neem je graag zelf een plons in je vijver of geniet je er net van om vissen te zien zwemmen? Of kan je echt niet kiezen? Dan is een combinatie zoals op de foto hieronder ook steeds een mogelijkheid.

5. Wil je zelf de handen uit de mouwen steken?

Ga je graag zelf aan de slag met het aanleggen van je eigen vijver? Dat kan. Geels Vijvertje adviseert en begeleidt je. Alleen het plaatsen van de vijverfolie nemen de experten van Geels Vijvertje voor hun rekening. Graafwerken, metsen, etc. kan je helemaal zelf.

Kriebelt het bij jou ook al? Neem vrijblijvend contact op met Geels Vijvertje voor meer informatie.