- Waarom het water van jouw vijver testen zo belangrijk is -

test water vijver

Een vijver in jouw tuin bezorgt je veel aangename momenten en is een streling voor het oog.  Het is echter ook zaak om de waterkwaliteit van de vijver te bewaken. Daarom is het belangrijk om een biologisch evenwicht van het water te verkrijgen of te behouden.

Als het water ‘uit balans’ is krijg je draadalgen en groen water. Draadalgen zijn makkelijk herkenbaar aan de draadvormige sliertjes. Draadalgen groeien zelf snel en kunnen zich onder meer tegen de wand of bijvoorbeeld aan stengels van vijverplanten nestelen en uiteindelijk de vijver gaan overwoekeren met alle gevolgen vandien.

Wil je volgend jaar een goed werkende vijver hebben, laat dan nu je vijverwater testen. Zo krijgen we zicht op de waterkwaliteit en het biologisch evenwicht. Neem een waterstaal uit jouw vijver – 25 cl volstaat – en breng dit binnen bij Geels Vijvertje. Wij testen de kwaliteit op PH, KH en GH. Met de testresultaten kunnen we je verder adviseren en helpen om de waterkwaliteit op orde te krijgen. Je verlaagt de kans op draadalgen en groen water.

In het voorjaar, wanneer het water een temperatuur van 10 à 12 graden heeft, voeg je best bacteriën toe aan je vijver. Laat je deskundig adviseren door onze vijverspecialist Fred.